Miljötänk genomsyrar hela vår verksamhet

Vi lägger stor vikt att hela tiden sträva efter att erbjuda miljövänliga produkter och tjänster som uppfyller kundernas behov avseende funktionalitet, ekonomi, säkerhet och miljöpåverkan.

Münchenbryggeriet har under många år arbetat aktivt med miljöfrågor. Det innebär bland annat att vi är Svanenmärkta inom kategorierna konferens och restaurang. Vi strävar alltid efter att minska den negativa miljöpåverkan från våra event och konferenser och göra medvetna val. Vi uppmuntrar metoder som minimerar miljöpåverkan, i vår strävan att bidra till ett hållbart samhälle och vårt mål att bli en av Stockholms mest hållbara konferensanläggningar.

Aktuellt 2016 Vi är väldigt stolta över att vår svanencertifiering har uppgraderats från Svanenmärkt restaurang till att hela konferensanläggningen nu är Svanenmärkt. Certifieringen täcker allt från energiförbrukning, val av underleverantörer, kemikalier, livsmedel, sortering etc.
Aktuellt 2016 Vi har bytt ut all vår ramlösa på burk/flaska mot tappkranar från Still Sparkling
Aktuellt 2016 Ett mål för året är att sträva efter mindre pappersanvändning. Vi digitaliserar pappersrutiner och skickar i första hand elektroniska fakturor.
Aktuellt 2016 Vi kommer under året jobba för att våra gäster ska ha möjlighet att sortera sitt avfall ute i lokalerna.
Aktuellt 2016 30 september 2016 arrangerar vi ett frukostseminarium för våra partners och kunder med hållbar kommunikation. Joel Lindfors från Futerra berättar om vikten att visa upp sitt hållbarhetsarbete. Cecilia från Oatly delar med sig av sin hållbarhetshistoria och slutligen avrundar vi morgonen med paneldebatt med representanter från bland annat Svanen och Oatly. Till detta bjuder vi på en en hållbar frukost ihopsatt av vår köksmästare Claes Hedlind. Läs mer här 

Aktuellt 2016 Den 24-30 oktober är det intern Svanenvecka med syfte att bredda vår kunskap, få ny inspiration och bli en mer hållbar anläggning.