Tove Lo

Tove Lo började sin karriär skrivandes åt andra, men det rådde aldrig några tvivel var hon egentligen hörde hemma. Solodebuten ’Queen of the Clouds’ blev ett av 2014 års mest hyllade släpp och innehöll monsterhiten ’Habits (Stay High)’ som fortfarande går varm från högtalare världen över. Med en självklar känsla för melodier, unikt artisteri och en svårgenomtränglig karisma är Tove Lo den popstjärna som Sverige letat efter. På fredag landar det nya albumet ’Lady Wood’ med hyllade singeln ’Cool Girl’ i spetsen, och i nästa år står det klart att Tove Lo gör två efterlängtade spelningar på hemmaplan – den 2 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm och dagen därpå på Pustervik i Göteborg.

Som låtskrivare har Tove Lo skrivit åt de flesta, men vid sidan om fanns alltid ambitionen till en egen karriär. Den förverkligades till slut i och med debutalbumet ’Queen of the Clouds’ som gjorde Tove Lo till en internationell superstjärna. Uppföljaren ’Lady Wood’ har beskrivit som mörkare och mer drömsk än sin föregångare, en beskrivning som minst sagt känns passande för Tove Los fortsatta utveckling. Bakom den stundtals polerade popytan har alltid en typ av dekadens dolt sig – som hon nu låter ta mer plats. Oavsett hur inramningen på ’Lady Wood’ blir kan vi räkna med en pop-platta av världsklass, för det är precis det Tove Lo är – en låtskrivare och artist av världsklass.

Förra året tvingades Tove Lo ställa in sin Europa-turné – bland annat en slutsåld konsert på Münchenbryggeriet i Stockholm. Se detta som en revansch, ett återtagande och något alldeles extra när en av Sveriges just nu främsta popexporter gör två konserter på hemmaplan.

Biljetterna släpps 28 oktober kl. 10.00 via luger.se

Arrangör: Luger