The Kooks

Indiepopkvartetten The Kooks blev snabbt ett av Storbritanniens mest älskade band när de släppte sin debutskiva Inside In/Inside Out 2006 och det är lätt att förstå varför. Efter tre års uppehåll är de nu äntligen tillbaka med sitt fjärde album och i februari nästa år gör de ett efterlängtat återbesök i Stockholm.

The Kooks bildades i Brighton 2004 och bara fyra månader senare skrev de på för anrika Virgin Records. I januari 2006 släpptes Inside In/Inside Out som blev en omedelbar succé och nådde andraplatsen på den brittiska albumlistan – förstaplatsen hölls av Arctic Monkeys debutskiva. Två år senare kom uppföljaren Konk som enkelt tog sig fram till förstaplatsen, och bandets tredje giv Junk of the Heart nådde även den topp tio.

Efter några års frånvaro är The Kooks tillbaka med nya albumet Listen, en utvidgad ljudbild och en intakt gåva för melodier. Den 9:e februari gästar de Münchenbryggeriet för att frälsa Stockholmspubliken med sin första spelning i huvudstaden sedan Inside In/Inside Out-turnén i november 2006.

Biljetter säljs via: ticnet.se

Datum: 2015-02-09
Pris:405:- inkl serviceavgift
Tid: 20:00
Dörrarna öppnas: 19:00
Åldersgräns: 18 år
Adress: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
T-bana: Mariatorget