Pixies

För första gången på två decennier ska Pixies ge oss en ny samling låtar. Ja, ni hörde rätt. Inte sedan Trompe Le Monde från 1991 har vi blivit bjudna på nytt material i plural, men nu är det dags. Låten ”Bagboy” – det första nya individuella spåret på nio år.

Att Pixies är ett av världens bästa band behöver vi inte orda om. Och att de banade väg för grupper som Nirvana är inte heller en hemlighet. De alternativa rockarna kommer ursprungligen från Boston och bildades 1986. I dagsläget är det Black Francis, Joey Santiago och David Lovering som utgör bandet.

Men som om inte lyckan över nytt material skulle vara nog så kommer 2013 års turné att bjuda på många andra godsaker. Låtar som aldrig spelats live tidigare, som ”Brick is Red”, ”Havalina”, ”Tony’s Theme” och ”Sad Punk” har repats in och kommer ceremoniellt att framföras. Black Francis, eller Frank Black som vi oftast känner honom som, har berättat att bandet nu repat in över åttio låtar för att kunna ändra setlistan efter humör och stämning.

Vare sig du blastade ”Bone Machine” när du lånade mammas bil i din ungdom på 80-talet eller om du upptäckte Pixies långt senare så är relationen nästan helig. Så mycket långfinger och blaséartad attityd har inget band kunnat förkroppsliga på en och samma gång någonsin tidigare. Och troligtvis aldrig någonsin igen.

Biljetter säljs via ticnet: Boka här!

Datum: 2013-11-15
Dörrar: 19.00
Mono Town: 20.00
Pixies: ca 21.00
Pris förköp: 400:- inkl serviceavgift.
Ålder: 18 år
Adress: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
T-bana: Mariatorget