Of Monsters And Men

De har hyllats för sina spelningar på festivaler som Lollapalooza, Bonnaroo, Coachella, Glastonbury, Reading and Leeds, Pukkelpop och i konsertlokaler världen över. Senast de var här spelade de på fullsatta Pustervik och Debaser Slussen. Nu kommer Of Monsters And Men tillbaks till Sverige och Münchenbryggeriet i Stockholm, fredag den 30 oktober!
 
2011 slog islänningarna i Of Monsters And Men igenom på allvar med sin hit ”Little Talks” som sålde fyrdubbel platina – en monsterhit. Bandets genremix av indiepop, folk och alternative gjorde att gruppen snabbt växte och debutalbumet ”My head is an animal” landade som etta på Billboards topp-200 lista och har sålts i över 2 miljoner exemplar.
 
Förutom alla världskända festivaler har bandet också spelat på TV-program som The Tonight Show With Jay Leno, Late Night With Jimmy Fallon och Saturday Night Live. De har lånat ut låten ”Dirty Paws” till filmen The Secret Life of Walter Mitty samt till videon för släppet av iPhone 5, medan låten ”Silhouettes” var med på soundtracket till The Hunger Games: Catching Fire.
 
Spola fram tiden till 2013 och bandet påbörjar arbetet med uppföljaren ”Beneath The Skin”, som släpps den 9 juni. Att albumet är efterlängtat är en underdrift och efter att ha delat upp sin studiotid mellan Island och Los Angeles är det älskade folkpopbandet nu mer aktuella än någonsin med ett nytt album och denna världsturné till hösten. Missa inte att skaffa din biljett i tid! Biljetterna säljs på livenation.se.