Jake Bugg 16 november 2013 på Münchenbryggeriet

Jake Bugg återvänder till Stockholm i november

För ett år sedan kallade en hel musikvärld honom för ”The Next Big Thing”. Efter att ha gjort ett av årets mest självklara framträdanden för ett totalt slutsålt Debaser Medis i april kan vi i dag kallt konstatera: Jake Bugg ÄR redan nu ”The Big Thing”. Den 16 november kommer den sjukligt talangfulla britten till Münchenbryggeriet i Stockholm. Häng på låset, för den 4 juni kl 9.00 släpps de åtråvärda biljetterna till försäljning.

Det är sedan gammalt väl känt att Noel Gallagher, Damon Albarn, Lily Allen, Elton John, Chris Martin m.fl. har gemensamt att de alla älskar Jake Bugg. Hans självbetitlade debutalbum från i fjol rusade direkt upp som nummer ett på Storbritanniens albumlista och övriga världen var inte heller sena att inse att det var något alldeles extra över Jake Bugg. Han har blivit speciellt utvald att öppna konserter för storheter som The Rolling Stones och The Stone Roses och nu är han på egen hand ett starkt dragplåster till några av Europas största festivaler.

Tillsammans med legendaren Rick Rubin – som producerat musik för band och artister som Beastie Boys, The Black Crows, Red Hot Chili Peppers, AC/DC och Johnny Cash – arbetar Jake Bugg nu med ett kommande andra album. Alla som besökte den totalt utsålda konserten på Debaser Medis i början av april, fick smakprov på vad som komma skall på det nya albumet i form av låten ”Slumville Sunrise”. Nu vill vi bara ha mer. Genast.

Jake Bugg tillhör den unika skara singer-songwriters, som trots en ung ålder, känns som de varit med sedan Sten Sture den äldres dagar. Hans musik är lika rå som vacker och hans självbiografiska texter är präglade av ett England som vi kan se i filmer regisserade av Guy Ritchie eller Shane Meadows. Att se Jake Bugg live känns overkligt eftersom allt man knappt vågat drömma om visar sig vara sant. Ja, han är så grym på gitarr i verkligheten. Ja, hans röst är så fantastisk även när han står live på scenen. Ja, han är hur cool som helst.

Han jämförs redan med dem allra största och det är inte mer än rätt. När vi nåddes av den tråkiga nyheten om att Borlängefestivalen Peace & Love blev inställt försvann sommarens chans att se den honom på svensk mark, men den 16 november får vi istället bevittna Jake Bugg på Münchenbryggeriet i Stockholm. Där och då ska vi i publiken förstå att vi fått vara med från början på denne världsstjärnas karriär. Det är stort. Riktigt stort.

www.jakebugg.com

Biljetter säljs på ticnet

Datum: 2013-11-16
Pris förköp: 355 kr
Tid: 21:00
Dörrarna öppnas: 20:00
Ålder: 18 år
Adress: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
T-bana: Mariatorget