Grimes

Grimes har trollbundit en hel musikvärld och Dazed har kallat henne för “a pop idol from another dimension”. Den 24 februari står hon åter på svensk mark för en spelning på Münchenbryggeriet, med uppföljaren till 2012 års makalösa platta Visions i ryggen.

Kanadensiskan Claire Boucher debuterade under namnet Grimes redan 2010 med albumet Geidi Primes på kultlabeln Arbutus Records (Majical Cloudz, Doldrums, Sean Nicholas Savage etc). Uppföljaren Halfaxa kom redan samma år och inför sitt tredje album skrev hon på för indiegiganten 4AD. Med Visions presenterade sig Boucher på riktigt  eklektisk och unik elektronisk pop, lika experimentellt och personligt som dansant och kommersiellt. Singlarna “Genesis” och “Oblivion” hamnade på varenda spellista och Visions hyllades som ett av 2012 års starkaste album. Några stand-alone singlar och ett skrotat album senare är det äntligen bli dags för uppföljaren, som enligt Boucher själv är mer fokuserad och politisk än Visions. 

Grimes nya album kommer att släppas någon gång i höst och vi kan inte göra annat än att hålla tummarna för att det blir så snart som möjligt. Klart är att Grimes återvänder till Sverige för sin första spelning i Stockholm sedan den där magiska kvällen på Kägelbanan 2012 – onsdag den 24 februari är datumet och Münchenbryggeriet är platsen, skriv upp och boka in direkt.

Köp biljett på www.ticnet.se

Arrangör: Luger