Gesaffelstein

Kärt barn har många namn. Gesaffelstein, ”le prince noir de l’électro som han också kallas, eller Mike Levy som han egentligen heter, hamnade högst upp på Fredrik Strages lista över 2013 års bästa album med sin debutplatta ”Aleph”. Och kärleksattacken på den franska artisten, producenten och DJ:en är, som alltid när den kommer från Strage, helt befogad.

Vare sig du har stött på Levy på Kanye Wests fantastiska album ”Yeezus”, där han är medproducent på ”Black Skinhead” och ”Send It Up”, genom någon av hans remixer (på tillexempel Lana del Rey, Justice, The Hacker eller Depeche Mode), eller på ett febersvettigt dansgolv på en svartklubb i Berlin när Levy (alltid med en cigg i mungipan) kör ett av sina berömda liveset, är det svårt att inte älska Gesaffelsteins mörka och men samtidigt stilfullt egensinniga sound.

Namnet Gesaffelstein är en fusion mellan ”Gesamtkunstwerk” och ”Albert Einstein” och syftar på det ”universella konstverket” och det ”ultimata mänskliga intellektet – mannen som förklarade hur universum fungerar”. Lite kaxigt namnval kanske, men det beskriver också Levys skapandeprocess perfekt. Han vill att musiken han gör ska vara konst med ett budskap, samtidigt som han likt Einstein hela tiden ifrågasätter och förfinar sina idéer.

Tydligen ett vinnande koncept. Gesaffelstein tar helt enkelt technon tillbaka till dess ursprungliga rötter, blandar melankoli och mörker med ett extatiskt 4/4-beat och rå industriell aggression. Saker som har varit borta från dansmusiken alldeles för länge. Blanda även in lite inspiration i form av Front 242 och DAF och du får musikalisk perfektion.
Självklart ska det upplevas live. Och det sker i samarbete med SVMK på Münchenbryggeriet i Stockholm den 30 april. Ditt valborgsfirande har aldrig varit mer lättplanerat än nu.

Biljetter säljs via eventim.se: Boka här!

Datum: 2014-04-30
Pris: 295 + serviceavgift. VIP kostar 495 SEK + serviceavgift.
Tid: 22:00-01:00
Dörrarna öppnas: 20:00
Åldersgräns: 18 år
Adress: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
T-bana: Mariatorget