Fat Freddy’s Drop

Fat Freddy’s Drop har länge ansetts vara ett av de mest kreativa och uppskattade livebanden, med många turnéer över hela världen bakom sig. Nu kommer den Nya Zeeländska gruppen till Sverige som ett av stoppen på deras största Europaturné någonsin, där man besöker hela 21 städer – varav Stockholm 28 november är en av dessa.
Med en skön mix av dub, reggae, soul, jazz, blues, roots och funk är Fat Freddy’s Drop ett unikum i musikvärlden. De sju medlemmarna från Wellington har gjort musik tillsammans sedan slutet på 90-talet, då flera prominenta medlemmar från andra stora Nya Zeeländska band enades för att skapa Fat Freddy’s Drop.
Senast de var i Sverige spelade bandet på ett slutsålt Debaser Strand och de som lyckades få en biljett fick uppleva en energisk konsert med mycket improvisation och glädje – något av ett signum för Fat Freddy’s Drop och deras hyllade framträdanden.
Bandet släpper ett efterlängtat studioalbum senare i år och nu beger man sig alltså ut på Europaturné. Det blir bandets första utlandsäventyr sedan man spelade på det klassiska Operahuset i Sydney i januari och ett utsålt Alexandra Palace (10 000 åskådare) i London i höstas.
Bandet själva låter hälsa:
“We’ve got half a terabyte of jamming and recording in the studio for a new album, and we’re looking forward to getting these songs on to the stage”
Missa inte när bandet står på Münchenbryggeriets scen, lördag den 28 november!

Biljetter säljs på livenation.se